Fasade i zimske bašte

FASADE

U 21. vijeku gotovo svaka novoizgrađena poslovna zgrada ima staklenu fasadu. One su sastavni dio moderne arthitekture i estetski veoma lijepo izgledaju.
Osim svog lijepog izgleda, ove fasade moraju biti i funkcionalne, odnosno energetski efikasne.
Što su veći delovi zgrade prekriveni staklenom fasadom, to je i veće zagrijavanje unutrašnjeg prostora, pa je potrebno odabrati odgovarajuća stakla.
Izo stakla koja se ugrađuju u staklene fasade moraju imati visoku propustljivost svetlosti (LT), nisku propustljivost sunčeve energije (g) i niske toplotne gubitke tj. nizak Ug faktor. Sa kvalitetnom toplotnom izolacijom smanjuju se troškovi grijanja i hlađenja što dalje uzrokuje smanjenu emisiju CO2 gasa u atmosferu.
Još jedna prednost staklenih fasada ogleda se u njenom doprinosu zvučnoj izolaciji čitavog objekta.
Svojim izvanrednim osobinama staklene fasade privlače sve više kupaca, pa tako osim na poslovnim objektima možemo videti staklene fasade na objektima javne namene, poput klinika, kulturnih centara i drugih.

ZIMSKE BAŠTE

Tehnološki savršeni aluminijumski sistemi za zimske bašte i nadstrešnice imaju pojačanu otpornost na udare vetra, veliku mehaničku čvrstoću i odličnu zvučnu izolaciju.
Zimske bašte proširuju stambeni prostor i dovode nam prirodno okruženje u kuću, pružaju nam visok komfor stanovanja uz niske utroške energije. Proširite Vaš dnevni boravak, napravite Vašu omiljenu terasu ili prostor za hobi i koristite Vaš omiljeni prostor i zimi i leti. Zimske bašte su najčešće omiljeno mjesto za okupljanje sa prijateljima.
Osim za stambene objekte primjenu imaju i u ugostiteljskim objektima, gde se zimskom baštom dobija koristan i ugodan prostor i njime produžava korišćenje ljetnjih bašta.
Lagana aluminijumska konstrukcija i ostakljeni krov daju potpunu zaštitu od vremenskih uticaja, a istovremeno pružaju potpuni doživljaj vanjskog prostora i okoline.

STAKLENE FASADE


Staklene fasade sastavni su dio moderne arhitekture. Ovaj suvremeni trend u izradi poslovnih objekata predstavlja sklad materijala koji će Vašem objektu dati poseban izgled. Velike staklene površine izvor su prirodnog svjetla, stoga je staklena fasada odličan izbor za objekte različite namjene.

VENTILIRAJUĆE FASADE


Ventilirana fasada sastoji se od kompozitnog pločastog materijala ("bond") kao završne obloge koja se montira na aluminijsku nosivu potkonstrukciju. Funkcija ventilirane fasade je u zračnome sloju debljine 40-60 mm koji se nalazi između kamene vune s kaširanim staklenim voalom pričvršćene na zid te "bond" obloge.

ZIMSKE BAŠTE I NADSTREŠNICE


Zimske bašte predstavljaju atraktivan i estetski izuzetno kvalitetan vid prostora koji ima jako raširenu primjenu i namjenu. Izradom zimske bašte povećavate kapacitet i dobivate još jedan ugodan prostor ispred Vašeg restorana, hotela, kafića.. Na ovaj način produžava se sezona ljetnih bašta.

Clever technology for clever life