Sistem je namenjen za projektovanje modernih zaštitnih zidova jednostavnih i složenih oblika. Sistem čini osnovu fasadnih konstrukcija: MC Passive, MC Passive Plus, MC Glass i protivpožarnih rešenja MC Fire. Sistem MC Wall pruža široke mogućnosti oblikovanja ugrađenih sistema. Nudi konstrukcije koje se otvaraju na fasadi: parallel prozori (MC PW) i krovni prozori (MC RW).
Vizuelna širina stub-zasun: 55 mm
Zaštitni zid sistema MC-Wall sastoji se od vertikalnih stubova i horizontalnih zasuna uzajamno povezanih uz pomoć šipki izrađenih od nerđajućeg čelika. 2 spojna elementa ø 6 od nerđajućeg čelika koji se vezuju u jednoj tački obezbeđuju vrlo visoku nosivost spoja stub-zasun kako na ravni dejstva opterećenja vetrom, tako i na ravni opterećenja ispunom. Ovo ne isključuje mogućnost primjene klasičnih držača zasuna ili pričvršćivanja istih samo uz pomoć vijaka na čeoni deo.

Dostupan je širok spektar stubova i zasuna koji je prilagođen statičkim zahtevima.

Mogućnost visoko izolovanih konstrukcija zavisno od debljine i vrste ispuna.
Olakšavanje aplikacije paronepropusnih i paropropusnih obloga na obimu fasade u skladu sa novim smernicama za montažu aluminjumskih konstrukcija
Širok spektar lajsni za maskiranje omogućava postizanje različitih vizuelnih efekata za zaštitni zid.

Mogućnost savijanja profila u obje ravni, kao i mogućnost lakiranja prema paleti RAL, u strukturi drva Aliplast Wood Colour Effect, anodizirana završna obrada, takođe bikolor.

Sistem Materijal Vertikalna dubina Horizontalna dubina Opseg ostakljivanja
MC WALL Aluminijum 10 - 326 mm od 10 - 294 mm od 4 - 59 mm

Clever technology for clever life