Ograde

MINIMALIZAM U PUNOM SJAJU

Apsolutni trend u arhitekturi su staklene ograde. One se svojim mimimalističkim dizajnom savršeno uklapaju u moderne objekte. Staklena ograda koja osim nosača u dnu, nema nikakvih drugih elemenata, čini ovu vrstu ograda najelegantnijim rješenjem za uređenje unutrašnjih prostorija ili eksterijera.

Staklene ograde možete dodatno prilagoditi odabirom rukohvata na gornjem dijelu stakla. U ponudi su zaobljeni, ovalni ili ravni rukohvati.
Stakla koja se ugrađuju u staklenu ogradu su kaljena ili laminirana i osim klasičnog providnog imate mogućnost odabira zatamnjenih, matiranih ili stakla u različitim bojama.

Staklene ograde se mogu primjeniti na većinu površina poput balkona, hodnika i stepeništa i svojim lijepim dizajnom zasigurno će dominirati kako u porodičnim tako i poslovnim objektima.

Staklo svojom prozirnošću (ili različitim bojama) bez obzira što fizički ograničava prostor, vizualno stvara osjećaj otvorenosti i slobode.
Ni sigurnost same ograde nije upitna jer staklo procesom kaljenja i/ili laminiranja očvrsne, što ga čini neuporedivo jedinstvenim rješenjem za ograde.
Svojim prisustvom vrši zadanu funkciju i čini prostor modernim. Jednostavno savršeno rešenje za Vaš dom ili poslovni prostor.

STAKLENA OGRADA

Minimalna vertikalna staklena ograda sa konstantnim donjim profilom za nošenje, bez poprecnih profila, koja nudi čistu preglednost i osjećaj slobode.

  • Visoka nosivost zbog konstantnosti noseceg profila.
  • Laka i brza proizvodnja i montaža.
  • Maksimalna otpornost na vremenske uslove, posebno u primorskim oblastima.
  • Montaža na podlogu ili bočno.
  • Kaljeno laminirano staklo 10+10 mm i 8+8 mm.
  • Razni oblici rukohvata (zaobljeni, ovalni, ravni).
  • Dostupni u svim varijantama eloksaže i plastifikacije.
Sistem Tipologija Opis
M8200 On-floor, Kaljeno laminirano staklo 8+8mm i 10+10mm
M8207 On-floor, Kaljeno laminirano staklo 8+8mm i 10+10mm
M8209 On-floor, Kaljeno laminirano staklo 5+5mm, 6+6mm, 8+8mm
M8208 On-floor and curved, Kaljeno laminirano staklo 8+8mm i 10+10mm
M8202 Side mounted, Kaljeno laminirano staklo 8+8mm i 10+10mm
M8210 Side mounted, Kaljeno laminirano staklo 8+8mm i 10+10mm

Clever technology for clever life