Zaštita od insekata

TRAJNO RJEŠENJE PROTIV INSEKATA

Sa lijepim vremenom stižu nam insekti, koji nam smetaju i danju i noću.
Trajno rješenje za problem sa neželjenim insektima u našem domu su različite vrste zaštite od insekata koje se ugrađuju uz prozor.
U današnje vreme komarnici su postali sastavni deo prozora i balkonskih vrata i kupci se prilikom kupovine novih prozora odlučuju i za instalaciju komarnika koji njima najviše odgovaraju.

Komarnici su proizvod koji će vas prilikom provjetravanja, zaštititi od ulaska dosadnih insekata u vaš stambeni ili radni prostor. Montiraju se na sve vrste PVC i aluminijumske stolarije (prozori i vrata). Izrađuju se od materijala koji je otporan na sve vremenske uslove, po mJeri koja odgovara vašem prozoru, vratima.

U ponudi su različite vrste i boje komarnika pa se uvek može naći rJešenje koje je u isto vreme i funkcionalno i estetski prihvatljivo.
Mi Vam nudimo 5 vrsta komarnika: integrisani komarnik, fiksni komarnik za prozore, fiksni komarnik za balkonska vrata, rolo komarnik i plise komarnik.

Prednost komarnika je što se mogu ugraditi u bilo kom momentu - prilikom instalacije prozora, ali i naknadno poslije izvjesnog vremena. Jednostavni su za montažu, a sama proizvodnja se izvodi na osnovu tačnih mjera sa Vašeg objekta.

Svi komarnici su dostupni u više boja, pa se lako mogu prilagoditi Vašim prozorima i fasadi.

 

INTEGRISANI KOMARNIKKada postavljate prozor sa roletnama, najjednostavnije rešenje za Vas je integrisani komarnik koji se ugrađuje zajedno sa Vašom odabranom roletnom. Uz sve vrste Fenstram roletna mogu se instalirati i integrisani rolo komarnici koji se ugrađuju direktno u kutiju roletne. Kod dvokrilnih prozora imate mogućnost instalacije integrisanog komarnika samo sa jedne strane.

Integrisani komarnici se jednostavnim povlačenjem na dole zakače u podnožju okvira Vašeg prozora.
Njihova glavna prednost je estetika, jer se ugrađuju direktno u dvokanalnu vodilicu kroz koju prolazi i Vaša roletna. Veoma su praktični jer se mogu podići u bilo kom momentu, što olakšava čišćenje prozora i prozorske vanjske klupice.

 

FIKSNI KOMARNIK ZA PROZOREFiksni komarnici su jednostavno rješenje za zaštitu od insekata, pogotovo za prozore koji nisu često u upotrebi. Priključe se direktno na okvir prozora. Mreža je pričvršćena u fiksiranom aluminijskom okviru, a zatim je komarnik s opružnim iglama pričvršćen za prozor. Uprkos njegovom imenu, komarnik nije potpuno fiksiran, jer se mreže mogu ukloniti u bilo kojem trenutku. Jednostavno ih uklonite i ponovo pričvrstite, jer imaju poseban opružni mehanizam i ručke u unutrašnjoj strani. Ovo je posebno zgodno zbog potrebe čišćenja i održavanja prozora i vanjske klupice.

Za fiksne komarnike postoje mnoge mogućnosti ugradnje jer ih je moguće ugraditi praktično u svaki prozor. Bez obzira na to da li je od PVC-a, aluminijski, sa roletom ili bilo kojom zaštitom za sunce. Pogodan je i za prozore nepravilnog oblika. Jasne i ravne linije okvira pružaju neprimetan spoj sa vašim objektom. U ponudi su više vrsta boja pa tako fiksni komarnik možete bez problema uklopiti uz bilo koju boju prozora i fasadu.

 

KRILNI KOMARNIK ZA BALKONSKA VRATAKrilni komarnici nam u velikoj mjeri olakšavaju izlaz na terasu ili u dvorište uz adekvatnu zaštitu od insekata. Balkonska vrata često otvaramo i zatvaramo te se često koriste za prolaze van i unutra. Zato im je potrebna i stalna zaštita od prolaza insekata u prostoriju, a u isto vrijeme pružaju jednostavno upravljanje sa unutrašnje i vanjske strane. Princip je isti kao kod samih vrata, a sistem zatvaranja osigurava da komarnik ostane zatvoren čak i kad je izložen snažnom vjetru ili promaji.

Krilni komarnici su fleksibilna, visokokvalitetna zaštita pred insektima namjenjena prvenstveno za balkonska vrata, a mogu biti zgodni i za prozore. Profili su napravljeni tako da trebaju malu dubinu, zbog čega ih je često moguće instalirati u kombinaciji s roletnom ili žaluzinom. U većini slučajeva krilni komarnici su postavljeni na takav način da se otvaraju prema vanjskoj strani , a kada ugradna situacija to ne dozvoljava mogu se otvoriti i prema unutra. Okvir komarnika izrađen je od visokokvalitetnog estrudiranog aluminijuma koji osigurava trajnost Vaše investicije. Boja komarnika vam je dostupana u željenoj nijansi RAL palete.

 

ROLO KOMARNIKRolo komarnici su estetski i funkcionalno izvrsno rješenje. Oni se poput roletne umotaju u posebnu kutiju gdje ostaju zaštićeni od vremenskih uslova i nevidljivi su za poglede. Vodilice rolo komarnika imaju umetnutu četkicu koja garantuje stabilnost mreže čak i na vjetru. Kutija, vodilice i završni profil izrađeni su od kvalitetnog aluminijuma. Ručno upravljanje sa klik sistemom je vrlo jednostavno, a ugrađena kočnica osigurava da se komarnik navije u kutiju sa optimalnom brzinom što sprječava povrede.

Rolo komarnici su dobro rješenje za klasične prozore. Ovaj komarnik štiti od vremenskih uticaja čak i za vrijeme hladnijeg dijela godine, kada ga za insekte ne trebate. Jednostavan sistem otvaranja - komarnik fiksiramo u donjem položaju jednostavnim pritiskom završnog profila prema dolje. Jednakim potezom komarnik opustimo i vratimo u njegovu kutiju. Osim standardnih boja, na raspolaganju su Vam i sve boje iz RAL palete.

 

PLISE KOMARNIKPlise komarnici su jednostavni za korišćenje i štede prostor. Imaju naboranu mrežicu koja se složi u paket i otvara kao harmonika. Komarnik ne treba nikakav prostor za otvaranje krila već ga jednostavno preklopite u bočni profil. Radi jednostavne montaže i instalacije, plise komarnici su vrlo popularni kod balkonskih vrata. Dostupne su u jednokrilnoj i dvokrilnoj izvedbi. Jednokrilni se zatvaraju bočno, a dvokrilni na sredini. Zatezne žice osiguravaju konstantan napon i ravan tok mreže. Profil dna je nizak tako da su vrlo pogodni i za balkonska vrata brez praga.

Komarnik se pomiče lijevo i desno jednostavnim povlačenjem bočnog profila te omogućava zaustavljanje u bilo kojem položaju. Plise komarnici su izrađeni od kvalitetnih aluminijumskih profila i dostupni su u svim bojama RAL palete. Budući da je mreža u potpunosti spremljena u bočnom profilu, ona pruža jasan pogled na van kada ne trebate komarnik.

Clever technology for clever life