Vanjska ALU kutija

Osnovna prednost vanjskih aluminijumskih roletni je njen tip ugradnje. Ove roletne ugrađuju se sa vanjske strane prozora i sama kutija zauzima malu visinu prozora, a mogu se ugraditi u bilo kom momentu i na bilo koji tip prozora (aluminijumski, PVC ili drveni).

Prednosti aluminijumske vanjske roletne su: visoka toplotna izolacija (gubici toplote mogu se smanjiti do 30%), protivprovalna zaštita, zvučna izolacija, zaštita od sunca i neželjenih pogleda, jednostavno rukovanje i različiti načini upravljanja (pogon preko gurtne, špage ili elektromotora), otpornost na sve vremenske uslove i dugovječnost.

U ponudi su različiti tipovi aluminijumskih vanjskih kutija za roletne, a osim najpopularnijeg aluminijumske kutije zakošene pod 45°, u ponudi su i ovalna i poluovalna kutija.
Dimenzije kutija zavise od visine prozora tj. plašta roletne, pa tako kutija može biti 137x137 mm, zatim 165x165 mm i 180x180 mm za veće prozore, tj.balkonska vrata.

Osim standardnih boja u koje spadaju Bijela RAL 9016, Braon RAL 8014, Siva RAL 9006 i Antrazitgrau RAL 7016, u ponudi su i sve ostale boje po RAL paleti boja.
U sve tipove i veličine kutija za roletne se može ugraditi i rolo komarnik za zaštitu od insekata.

Lamele roletna su aluminijumske, punjene poliuretanskom penom u širokoj paleti boja i osiguravaju maksimalnu toplotnu i zvučnu izolaciju, zaštitu prozora i postojanost boja. Pružaju i visoku statičku izdržljivost, povećanu protivprovalnu zaštitu, skladan dizajn sa elegantnim konturama.

Mehanizam za spuštanje i podizanje roletna može se izvesti u dve varijante - manualno, standardni automat preko gurtne ili špage, montiran na štok prozora i automatski preko elektro motora koji je ugrađen u kutiju rolete, za veći komfor i estetiku. Podizanje i spuštanje roletna moguće je izvesti preko prekidača na zidu ili daljinskim upravljanjem. Daljinskim uredjajem iz svoje fotelje možete nezavisno upravljati sa više roletni.

Clever technology for clever life

Icons made by Picol, Designmodo, Smashicons, Dinosoftlabs from www.flaticon.com.