76 MD AluClip

AluClip verzija sistema 76 MD predstavlja vrhunsku kombinaciju PVC profila sa aluminijumskom oblogom precizno postavljenom sa vanjske strane.
Aluminijum je otporan na vremenske uticaje i izuzetne je trajnosti. Ovaj spoj materijala predstavlja izvrsnu kombinaciju vanvremenske elegancije, stabilnosti i neograničenih mogućnosti po pitanju dizajna i boje profila.

Slabije performanse koje ima aluminijum kada su u pitanju toplotna i zvučna izolacija - nadoknađuje tehnološki savršen 76 MD PVC sistem.
Savršena kombinacija ova dva materijala zadovoljava sve estetske i tehničke zahteve današnjeg modernog tržišta, pa tako za 76 MD AluClip sistem možemo reći da uspješno integriše sve prednostima oba materijala PVC-a i aluminijuma.

Sa aluminijumskom oblogom sa vanjske strane prozora 76 MD AluClip sistem sa srednjim zaptivanjem pruža neograničene mogućnosti po pitanju boje. Imate potpunu slobodu izbora između čitave palete boja po RAL sistemu u matu ili sjaju, zatim raznih struktura i eloksaža. Paletu boja pogledajte ovdje.

Osim zavidnih mogućnosti po pitanju dizajna, ovaj sistem ima i odličnu toplotnu i zvučnu izolaciju.
Zahvaljujući dodatnom centralnom zaptivanju, njegova Uf optimalna vrednost iznosi 1,1 W(m2K).
Iznos zvučne izolacije je 48 dB u kombinaciji sa troslojnim paketom stakla, a maksimalna dozvoljena debljina ispune je 48mm.
Zbog svojih odličnih karakteristika u pogledu dizajna i performansi, ovaj profil je sve češće prvi izbor u modernoj arhitekturi.

U sve Fenstram prozore ugrađuju se najkvalitetniji okovi, više informacija pročitajte ovdje, a ponudu poluoliva za prozore pogledajte ovdje.

76 MD AluClip sistem daje svoj doprinos očuvanju okoline.
Profili ovog sistema proizvode se od recikliranog PVC-a, zatim bezolovnog PVC sa stabilizatorima na bazi kalcijuma i cinka. Na ovaj način dobija se kvalitetan proizvod i u isto podiže svijest o očuvanju životne sredine.

76 MD LIGHT BLUE

76 MD SLATE GREY

76 MD ANTHRAZITGRAU POLUOBLOGA

Clever technology for clever life